Nyheter

 

Detta är ett projekt som utförts tillsammans med  Miljöbron, vilket resulterade i en rapport om tillståndet för textilindustrin, skrivet av studenterna Federica Bertolani och Danielle Arzaga från Lunds Universitet. Vi hoppas att du har tid att läsa rapporten, eftersom det finns mycket intressant information. Vi har samlat några av höjdpunkterna till det här inlägget, men läs hela rapporten – det är verkligen värt din tid. Vi har inkluderat hela rapporten samt en kortare ppt-version. Rapporten är på engelska.

Översikt – Problem med textilindustrin


 

Livscykeln för textilprodukter är lång, komplex och mycket fragmenterad. Risken för miljöpåverkan och förorening förekommer i flera olika steg där vattenanvändning, vattenförorening och användning av giftiga kemikalier är blad de mest signifikanta.

Identifierade förändringsbehov och målsättningar för textilindustrin Pulse of the Fashion Industry, 2017

Den korta ppt. versionen:

Textile Industry short ppt. presentation

Hela rapporten:

Textile Industry the whole report