Inlägget gjort

Kategori: Elobina berättelser
På Elobina berättelser presenterar vi våra designers och kunder. Ta kontakt ifall du vill dela med dig gällande ditt skapande.

”Mitt mål är att ta fram produkter som speglar den glädje jag själv känner för skapandet.”

Presentera dig själv och varför startade du Color your life by Elisabet Ädelroth?

Jag, Elisabet Ädelroth, är trebarnsmamman från Lomma som mitt i livet bestämde mig för att lämna min tidigare karriär inom sjukvården och läkemedelsindustrin bakom mig och istället följa mitt hjärta och min dröm. Jag har sedan barnsben varit en mycket kreativ person som ritat och målat flitigt genom livets alla skeden, och som skapat, sytt och skrivit musik så länge jag kan minnas. När mina barn kom till världen blev det allt mindre tid för egna intressen. Efter tredje barnet föddes beslöt jag mig mitt under rådande finankris, att säga upp mitt fasta arbete för att satsa på ett eget konst- och designföretag. Det var att kasta sig in i en helt ny värld med många spännande utmaningar! Det som började med handmålade barntavlor, utvecklades sedan till att bli försäljning av både barnkläder, träskor och fotriktiga arbetsskor och annat färgglatt i eget stuk. Från att tidigare ha jobbat med återförsäljare i butiker driver jag idag en egen webshop på www.adelroth.com. Mitt mål är att ta fram produkter som speglar den glädje jag själv känner för skapandet. Att sprida glädje och ge bra kundservice är två självklarheter. Att driva eget har också gett mig möjlighet till flexibilitet i mina arbetstider och att vara mer tillgänglig för mina barn under deras uppväxt.

 

Hur hittade du Elobina och varför vill du samarbeta/sälja dina mönster på Elobina?

En kväll förra året, när jag satt och kollade i sociala medier, fick jag plötsligt nys om Elobina. Jag vet inte egentligen hur jag hittade till det, men så är det ju ofta när man surfar runt på nätet. Jag började med spänning läsa om företaget, som överraskande nog visade sig ligga i min egen hemkommun! Jag blev eld och lågor och kände att det här var något nytt som jag inte hade hört talas om förut, och som skulle passa mig som hand i handsken. Tänk att få fram sitt egna tyg, vad häftigt! Och utan att behöva producera tusentals tygrullar som man inte vet hur de tillverkats och hur miljöovänligt det skulle gått till. Elobinas idé är ju att ta fram tyger ‘on demand’ och det passar ju mig perfekt. Att det sker under kontrollerade former i Europa och utan kemikalier känns fantastiskt och ligger också i tiden. Ofta får jag idéer om att göra både det ena och det andra, men de förblir många gånger ideer i huvudet eftersom jag inte finner någon vettig samarbetspartner eller process som fungerar för mig. Att sälja mönster på Elobina känns roligt och nytt; jag känner att mina ideer som blir till mönster av olika slag kan få liv och också kan ge andra glädje. Det finns ju många som är duktiga på att sy där ute som på så sätt kan få köpa tyger med mitt mönster på och skapa egna alster av dem.

Når Elobina upp till dina förväntningar?

Ja, absolut. Jag minns det allra första tyget jag beställde av Elobina. Hur positivit överaskad jag blev över både kvalitet och färgåtergivning. Jag kände plötsligt som att det fanns otroliga möjligheter till nya spännande projekt. Elobina är en samarbetspartner i framåtanda som även kan stå till tjänst med att få fram färdiga produkter mm.  Utbudet av olika sorters tyger är imponerande, vilket gör möjligheterna ännu fler.

 Framtidsplaner

Så länge jag tycker det är lika roligt med mitt kreativa företag som jag gör idag, så fortsätter jag. Mina ideer tycks aldrig sina även om det är många och mycket annat som också drar i mig. Musiken och andra sysslor ger jag mig också tid till.  Det är viktigt att göra det som man mår bra av. Då blir man även en bättre och gladare mamma och fru. Att realisera sina drömmar är viktigt. Det värsta är att inte ta chansen när den finns. Jag kommer framöver att parallellt med andra produktkategorier fortsätta med mönsterdesign och utveckla ideer i huvudet. Jag ska försöka nå ut till en vidare kundkrets och fördjupa samarbetet med Elobina. Jag finner en enorm glädje och tillfredsställelse i skapandet. Det gäller att leva nu. Man vet inte vad framtiden bjuder på.

Här hittar ni Elisabets mönster