Publicerad den

Kategori: Elobina berättelser

På Elobina berättelser presenterar vi våra designers och kunder. Ta kontakt ifall du vill dela med dig gällande ditt skapande.

Ingela Djupedal: Först när jag släppte förväntningarna på hur det skulle bli och lät nyfikenheten styra kom skaparglädjen tillbaka.

 

Berätta om dig själv, hur kom det sig att du började måla?

Mina tidigaste minnen hör samman med målning. Min farmor var konstnär och brukade duka upp ett ritbord till oss barnbarn, med papper, färger, passare och allt möjligt härligt att skapa med. Farmor köpte även riktiga målargrejer till mig till födelsedagar och jular och mycket av det har jag fortfarande kvar.
Ändå målade jag ingenting under många, långa år. Jag var för självkritisk och blev aldrig nöjd med resultatet. Först när jag släppte förväntningarna på hur det skulle bli och lät nyfikenheten styra kom skaparglädjen tillbaka. Numera blir jag nästan alltid nöjd med det jag målat.

 

Hur ser din ”skapande” process ut? Var får du din inspiration?

Jag gillar att teckna och måla allt levande, djur och människor, blommor och landskap. Inspirationen kommer på en hundradels sekund när jag ser något vackert, ofta är det en kombination av färger och form. Jag målar i princip aldrig från foto utan vill ha med den fjärde dimensionen, tiden, som när ljuset flyttar sig över dagen, vinden spelar i lövverk m m.

 

Hur hittade du Elobina?

Jag vill minnas att det var min kompis Anna-Lee som hittade er på Älvsjömässan (d. v. s. Stockholmsmässan men för oss som bor i närheten kommer det alltid att vara Älvsjömässan).

Varför väljer du att ha dina mönster på Elobina?

Jag tycker att det är en fantastisk möjlighet att trycka upp mina mönster på tyg, och det på ett miljövänligt sätt också. Återgivningen är bättre än vad jag vågade hoppas på, det ser nästan ut som att jag målat direkt på tyget. Jag har själv kuddar i alla mina mönster och kommer köpa fler vartefter nya mönster blir klara.
Jag hoppas ju förstås att flera ska tycka om och vilja ha mina mönster och via Elobina kan jag erbjuda dem till fler.

 

Framtidsplaner?

Jag har precis blivit beviljad tjänstledighet för drivande av näringsverksamhet så de närmaste sex månaderna ska jag arbeta heltid med mina mönster. Jag planerar att starta en egen liten webbutik och hoppas få till samarbeten med olika producenter. Det ska bli spännande att se vad det blir. Om inte annat kommer jag att hinna skapa en himla massa nya mönster. Fler bilder på produkter med mina mönster finns på instagram (ingeladjupedal) eller på idjupedal.myportfolio.com.

 

 Du hittar Ingelas mönster här.