Sammetskuddfodral_design och foto Mia Fransson

Sammetskuddfodral elobina – design och foto designer Mia Fransson

Elobina har försett nordiska hem med över 10 000 unika kuddfodral

Sedan hösten 2014 har Elobina tillverkat över 10 000 personliga kuddfodral till de nordiska hemmen. Redan från start visade sig kuddfodralen vara de mest efterfrågade och beställda produkterna förutom tyg i metervara. Hos Elobina tillverkas produkter enbart på beställning.

“Det finns något i kuddfodral som verkar inspirera kunderna till de bästa och vackraste motiven”, berättar Vilma Gustafsson på Elobina. “Kunderna brukar designa allt mellan himmel och jord från barnens teckningar, fina foton på djur och natur, filmmotiv till vackra blommönster.
Tygvalen följer oftare trender än själva motiven. Just nu är det mjuk sammet som gäller, när vi började vår verksamhet ville så gott som alla ha bomull-lin.”

Elobina är en IT -plattform som revolutionerar textilindustrin – något som
ligger i tiden och är nödvändigt med tanke på hållbar produktion. Via plattformen som har fokus på kundservice, kan både privata och professionella kunder välja, skapa och anpassa textilier som de önskar. Kvalitet och hållbarhet är nyckelord för Elobinas produkter och produktion.Vid tillverkningen används moderna och miljövänliga tryckmaskiner som kan hantera digitalt material. Användningen av vatten och kemikalier är minimal samtidigt som förbrukningen av råvaror är optimal. Detta i motsats till den enorma överproduktion som är kutym inom den traditionella textilindustrin. Sömnad av Elobinas produkter sker lokalt i Alnarp.

Mer information: Vilma Gustafsson,
vilma.gustafsson@elobina.com, tel 0735064196

Elobina är en digital plattform där konsumenter och designers kan förvandla sina egna mönster och bilder till miljövänligt tyg och textilprodukter. Elobina har även färdiga mönster och bilder att välja ifrån. Elobina har fyra nätbutiker elobina.se, elobina.fi, elobina.com och elobina.co.uk.